Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otázka je, zda se podaří odstranit radikální islám a agresivní ideologie islamismu na ovládnutí světa postupně bez obrovských válečných konfliktů nebo zda se velkému válečnému konfliktu nevyhneme.

Smírnější cesta by byla tolerovat umírněný islám, ale jasně vyžadovat, aby se umírnění muslimové distancovali od těch extrémních a zapojili se s námi do boje proti radikálnímu islámu a agresivní ideologii islamismu. Vliv USA a Evropy na středním východě a v arabském světě by musel být mnohem inteligentnější než podpora místních revolucí, po nichž nakonec přebírají moc extrémní muslimové. Pokud v těchto zemích vládne umírněný diktátor, tak jej u moci nechat, ten si sám nejlépe extrémisty uhlídá.

Radikální řešení je nemilosrdně potlačovat extrémní muslimy a islamisty, ukončit příliv muslimů do Evropy  atd. Umírnění muslimové by se pak museli rozhodnout na čí straně jsou. Muslimové myslím v Afganistánu nebo někde v jeho okolí zničili nádherný hinduistický chrám. Tak jim zničit pár jejich významných mešit, popřípadě ten pilíř v Mece, ke kterému jednou za život chodí. To by to pak pěkně jiskřilo. Konflikt by se vyhrotil a vyjasnil. Ztráty na životech na obou stranách by asi byli obrovské. A není předem zcela jasné, v kterých zemích kdo by vyhrál.

Možná by šlo oba přístupy nějak skombinovat, nalézt střední cestu.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že nejlepší by bylo, kdyby si to muslimové nějak vyjasnili sami mezi sebou. Chtělo by to nějakou muslimskou bitvu u Lipan, nejlépe někde v poušti v Saudské Arábii. Tam by ti extrémní muslimové měli být poraženi. Přeživší by pak mohli nadále pětkrát za den tlouct hlavou o zem a zbytku světa by museli dát pokoj.

Přeživší husité také zpravidla mohli nadále přijímat podobojí, ale totalitní světskou moc, dokonce jen naději na ni, navždy zcela ztratili.

0 0
možnosti

Šanci na řešení snižuje i to, jak většinová populace zásadně odmítá možnost nějakého řešení. Jak upřednostňuje nenávist a svár. Za článek R^

0 0
možnosti

"Tato metoda je pro naši společnost, ... nepřijatelná." 

No a dokud si tento zásadní nedostatek neuvědomíme, budeme kousek po kousku prohrávat. ;-€

0 0
možnosti

....8-o..".Paušalizováním toho, co se děje na Blízkém východě a v Africe směřujeme k nenávisti a válce"....konec citátu......a paříž je na blízkém východě nebo v africe...???.

2 0
možnosti

Karma R^

Konečně jeden rozumný hlas v moři hysterického jekotu.

1 2
možnosti

Vy až zmoudříte (stane-li se to vůbec), tak konečně odpočinete.

P.S.

Ten fešák u Vašeho článku (jak jinak neotevřená diskuse) je Váš idol? Co kdybyste se za ním vydala a neprovokovala tady?

0 0
možnosti
Foto

Předpokládáte demokratizaci islámu. Nevnímáte už v tom nemožnost?

Islám se sám od sebe nezmění, pokud nebude existovat tlak na jeho změnu.

Nekodážu si představit demokratickou společnost čekající na samovolné změny islámu, zatímco je podrobována útokům, agresi a gangsterským výpadům islámských teroristů.

7 0
možnosti

A co to udělat takhle:

1) Víra je vztah mezi tebou a tvým bohem a pokud ji urazí dětinská čmáranice, tak stojí za starou bačkoru.

2) Náboženské chování je výsada, kterou si musíš zasloužit:

Brání ti ošetřovat muže? Vyměním tvého gentlemana za svoji semetriku se svérázným přístupem k hygieně.

Chceš mít volno na náboženský svátek? Vezmu to za tebe a ty mi to volno dlužíš .

Chceš prosadit, že oběť znásilnění je vinna, protože provokovala? Připrav se na tlupu FEMEN s připínákama.

2 0
možnosti

U nás je to jasné; žádné další muslimy přes hranice. Obecně bude nutné se taxativně vymezit proti některým pasážím Koránu a v tomto duchu přehodnotit již udělenou registraci ÚMO. V Evropě (samozřejmě i v ČR) důsledně dbát na dodržování zákonů, ale i tradic a zvyklostí. Nepovolovat výjimky, které by šly proti tomuto duchu. Např. je naprosto vyloučené, aby nějaké hlídky šária obtěžovali kohokoli. Takové pokutovat a při opakování této činnosti - zavřít.

5 0
možnosti

Kde islám, tam nebezpečno. To není žádná paušalisace, to je nepopiratelná skutečnost. Od Afriku po Filipíny prolévají muslimové s odvoláním na Korán krev jiných lidí. A po hektolitrech.

12 0
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe