Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Semper2

1. 5. 2008 22:29
Budem dělat za čárky , jak to líčí Solženicyn ?

Člověče pořidte si lepší přilbu, v provozu je , jak se zdá nebezpečno. Ale to co píšete o zrušení fyzického oběživa - no to už plutokrati ´mají dávno nachystaný. Tak "neopisovat", prosím.

Češi byli "avatgardou" v zavedení tzv. dematrializovaných akcií. Byla to (myslím v kuponovce) světová premiéra - a národ český to sežral i s navijákem. Jen Albánci byli ještě blbější. Ke zrušení fyzického oběživa měl našlápnuto už Stalin. V kolchozech se dělalo za čárky v notesu s. bridadýra (1 čárka 5 kg brambor nebo 250 g masa). Když se nedávno zeptal reportér německé ZDF jednné ruské babušky, co říká na Gorbačova, odpověděla ." Ój to byl ten co zaved´ u nás peníze a pak přišla bída veliká."..

Doporučuji novelu "Matrjonina chalupa" od Alexandra Solženicyna. Takže světlu vstříc - se sočasnými plutokraty zpět k neostalinismu ... a ty gulagy jistě budou časem taky ...;-(

0 0
možnosti

Semper2

1. 5. 2008 22:31
Re: Budem dělat za čárky , jak to líčí Solženicyn ?

Errata:...dematerializovaných aakcií:-)

0 0
možnosti

POToole

1. 5. 2008 20:15
Autor ma pravdu,

neni to cteni pro ekonoma...:-(

0 0
možnosti

wiki5

1. 5. 2008 20:13
a kdyz

jste syn otec a bratr proc nosite tu bezpecnostni helmu... ze by vasi pribuzni byli nebezpecni? Inu jestli cetli tohle, tak bych se nedivil

0 0
možnosti

erben3

1. 5. 2008 17:00
.

"...můžeme se brzo dočkat toho, že si nás i se státem někdo koupí. Někteří

lidé totiž stále nemají dost a těžko je rozeznáte od těch ušlechtilých..." - Tak za tyhle dvě  věty máte karmu jako hrom. Jen ti tzv. "ušlechtilí", mnou nazýváni "duševně normální", jsou těmi prvními nazýváni jako "socky", případně "úplně blbí" . Hezké májové dny :-)R^

0 0
možnosti

wiki5

1. 5. 2008 20:10
Re: .

komous ke komousi seda...;-)

0 0
možnosti

belgian chocolate

1. 5. 2008 13:31
uspokojit závistivce

stanovit strop osobního vlastnictví a zároveň zachovat neomezené možnosti rozvoje... no vy jste na to káp

0 0
možnosti

Pasingr Fr.

1. 5. 2008 7:40
komunismus

Nevymyslel jste nic nového, stejný princip byl použit při měnové reformě v roce 1953 a je použit u nemocenské nebo důchodu.

Má to jeden háček. Pamatuji se na skokana do výšky, který měl za překonání světového rekordu slíbenu premii. Pohodlně skál o 15 cm výš než byl rekord, ale laťku si nechával na každém závodě zvyšovat jen o 1 cm, takže tu premii dostal 15 krát při každém rekordu.

Nebo jinak. Za socialismu jsme tomu říkali "pracuji jen do výše svého platu". Jakýmkoliv omezením horní hranice majetku utnete iniciativu těch schopných.

Sám správně konstatujete, že je to komunismus.

Naštěstí se ho nedožiji, i když by se mne pochopitelně vámi navrhnutý strop netýkal ani náhodou.

0 0
možnosti

Erdan

1. 5. 2008 11:39
Re: komunismus

Nenechte se zaslepit socialistickými zkušenostmi. Měnová reforma byla sprostá krádež a neměla ve světě obdoby. UtopiaX nikomu peníze nebere, jen omezuje jejich zneužití. 

0 0
možnosti

halohalo

1. 5. 2008 7:02
Kapitalizmus je podle dutých hlav nezničitelný.

Je to přeposlední stadium vývoje lidské společnosti. Teď už bude následovat jen kapitalisticka, plně otrokářská společnost s tím, že veškerá data otroků budou v centrální databázi a v případě vzpoury bude mezi nimi přerušená jakákoliv komunikace a na potlačení demonstrací budou použité moderní humánní prostředky. Dnešní děti budou svým rodičům děkovat, jaké pro ně připravili životní podmínky. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe