Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Spor o žlutou hvězdu

Rouška je symbolem doby. Všichni už alespoň jednou slyšeli názor, že dlouhodobě nošená rouška nebo respirátor je zdraví nebezpečná

Původní funkce roušky, která zabraňovala kontaminaci při operacích, dobu použití, likvidaci po inovovaném použití se přitom neřeší.

Opakovaně používané exempláře se staly kultivátorem bakterií a ty ušmudlané a vyhozené vyvolávají nevolnost a odpor. Přesto na jejím nošení naše vláda trvá, navzdory špatně napsaným nařízením. Toto však není polemika se zdravotními důvody. Jako vše, co společnost vynucuje, stává se symbolem.

Odpor, který ve mně požadavek na nošení roušky vyvolal, jsem řešil nošením tunelového elastického šátku, který jsem si na požadovaných místech přetahoval přes nos a ústa. Zajišťoval mi, na rozdíl od hadrů a respirátorů relativně volné dýchání a nepoměrně lepší pocit, neboť jsem roušku od počátku považoval za symbol podvolení, podřízení, se kterým jsem nesouhlasil, ať už z důvodů zdravotních, politických nebo estetických.

Musím se přiznat, že srovnání ústenky s židovskou hvězdou, mně napadlo hned na počátku vynucování této „pomůcky“.  Myslel jsem si že by tomu naši spoluobčané mohli rozumět, protože nátlak na „odmítače“ obsahoval prvky segregace. Neřešili segregaci, řešili sebe a jim vnucený symbol, který přijali za svůj. U židovské komunity vyvolalo použití hvězdy pocit zcizení symbolu, odpor proti takovému přirovnání a média zahájila kampaň o zneuctění obětí holocaustu. (Něco o historii symbolu zde: https://www.jewishmuseum.cz/pamatky-a-expozice/heslar/detail/80/)

Nařízení používat respirátory, které jsme dosud znali jen z prašných provozů a katastrofických filmů, umožnilo zobchodovat i amatérské výrobce roušek.  Spolu s nepříjemnými testy a v budoucnu povinným očkováním, dostaneme se všichni konečně do soukolí obchodníků se strachem .

Po té co mnoho občanů přijalo mantru: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška mně“,  přibývalo agresivních vynucovačů. Zprvu bohulibá myšlenka se stala nástrojem k vyvolání nepřátelství mezi odpírači a rouškaři. Další dávku nenávisti přisypal požadavek na očkování mRNA „vakcínou“. Důvěra obyvatel ve standardní  očkování byla zneužita pro globální testování nevyzkoušené látky přímo na lidech, zdůvodněna neexistující pandemií. Stačilo na začátku vyděsit počty mrtvých – ber kde ber.

„Dobrovolnost“ očkování byla podpořena korupčními pobídkami, neuvěřitelnými úlevami pro očkované a striktními požadavky na nepříjemné šťourání při testování na úkor plivacího testu.  Zavádění covidpasů,  stupňování tlaku na očkování v médiích, ignorace protilátek jako alternativní možnost vykázat bezinfekčnost, je pochopitelné pouze jako snaha vytunelovat zdravotní systém. Denně jsme systematicky strašeni počty „nakažených“, což je účelový eufemismus pro pozitivního, který se může cítit zcela zdráv, aniž by ohrožoval očkovaného.

Ukazuje se, že rouška či respirátor je žlutou hvězdou segregace pro odmítače a zároveň podobenstvím árijského pozdravu přesvědčených a rozhodných zastánců očkování a rouškování. Nošením respirátoru na veřejných místech, vyjadřují svou loajalitu zdravotnímu fašismu, vydávanému za demokracii s právem na ochranu. Všichni, co důvěřují státní propagandě, pomáhají okrádat i ty, co nesouhlasí. Pod tím vším se skrývají nemravné zisky podílníků na podvodu.

Autor: Daniel Řehák | pondělí 13.9.2021 14:27 | karma článku: 11,10 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Národní nebo nadnárodní ekonomika?

Letmé setkání se zaměstnancem v automobilovém průmyslu mi přineslo pár kusých informací o očekávání a vývoji výroby a prodeje v této, pro ČR klíčové branži, z nichž lze vyvodit některé asociace a závěry.

18.6.2020 v 20:01 | Karma: 13,03 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ekonomika

Daniel Řehák

EU za každou cenu

V roce 2003 jsem v referendu volil EU. Ve skutečnosti jsem volil vlastní iluzi. Představa, že EU do ČR přinese prosperitu a zmírnění ekonomické nerovnováhy, byla velkým omylem mnoha českých občanů.

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18 | Přečteno: 885x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Osmašedesátý

Probuzen v 5 ráno otcem, sledoval jsem nekonečný proud tanků a zásobovacích náklaďáků přijíždějících po Ústecké hlavní třídě z někdejší NDR. Bylo to 5 dní poté, co jsme se vrátili z cesty po severní Evropě.

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49 | Přečteno: 367x | Diskuse| Srpen 1968

Daniel Řehák

Nevěřím.

Francii pro jejich zradu spojenecké smlouvy ČSR, i za to, že jí k tomu Velké Británie tenkrát pomohla. Nevěřím Německu, za podvodný důvod k rozpoutání 2.světové války.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90 | Přečteno: 1734x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Proč s nimi zaváží Evropu a ještě jim připravuje zázemí?

Proberme si, co o něm víme. Narodil se v roce 1930 jako Schwartz György v maďarské židovské rodině (později Soros) a dobu války prožil inkognito v křesťanské rodině v Budapešti.

1.2.2018 v 18:18 | Karma: 39,78 | Přečteno: 1823x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe