Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Napoleon s Hitlerem se drží za ruce.

Zase s těžkým srdcem volit menší zlo. Obracet přesvědčené k volbě oponenta je ztráta času. Spadnout do klubu přesvědčených, však vyžaduje mravenčí práci agentů cizích mocností. Máme unikátní možnost, 

vidět v přímém přenosu první a druhý stupeň ideologické války, která začíná zneužíváním historických zkušeností národa a pokračuje výchovou.

Jedna strana ideologii vaří z idylky feudalismu a první republiky, přidává koření nastrouhané tu z Karla IV, tu z T.G.M. a nové koření z knížete Schwarzenberga a Havla. Přimíchá se omáčka z nenávisti k Rusákům a komunismu. Musí vysvětlit, že druhá strana by mohla zase ukrást poctivě vydělané peníze, co si občané naspořili nebo vyspekulovali a zároveň skrýt rafinované a účinné přikrádání protektorem. Mocnou zbraní je jim pýcha, sobectví a bezcitnost k hloupým a omezeným.

Druhá strana národ vidí jako potomky Husa či Žižky, selských rebelií, osvobození z roboty a má to složité, když je slavjanofilství pošpiněno sovětskou okupací. Neboť ospravedlnit jistou hospodářskou neefektivitu a imperiální zájmy Ruska je obtížnější, než to schovat za někdejší internacionalismus. Vnitřní zbraní budiž jim horoucí srdce, solidarita v chudobě a podezřívavost k úspěšným.

Obě politická směřování, ač legitimní, jsou využívána vnějšími silami, přesvědčující nás o svém přátelství. Proberme se. Není přátel, jsou jen zájmy. Elity velkých mocností se tím vůbec netají, jen v propagandě je to zamlžováno a skrýváno za Mozartovy koule či za Moroženoje. Povedlo se jim náš národ rozdělit, neboť jsme to dovolili.

Předválečné tátovy dětské časopisy, které jsem kdysi četl, než uhnily v garáži, obsahovaly sloupky o zbraních různých armád, podporoval se duch soutěžení a čestné zápolení. Dnes dokumentární TV kanály obsahují také plno pořadů, zabývajících se první a druhou světovou válkou a jsou prodchnuté fascinací třetí říší, Stalinem nebo jinými vojevůdci z té doby. Zvykejme si na obraz zkázy.

Doba se obloukem vrací k neporozumění a posilování nepřátelských stanovisek. Je to dáno víc biologicky, než vlivem sociálního inženýrství. Podvědomé vnímání přemnožení lidstva a jeho podílu na ničení přírody, vede lidský druh k patologickému uvažování a následně i k sebevražednému chování. Stejně jako známé procesí lumíků, pochodujících do moře nebo zoufalý exodus přemnožených, všeničících, transformovaných a agresivních kobylek.

Lidé se nechtějí moc měnit a tak se jim ta medicína musí podávat po kapkách. Rafinovaných zbraní mají manipulanti dost. Některé jdou po lidské nedůvěřivosti, jiné pracují s vírou, ale všechny podsouvají a posilují vlastní předpoklady lidí. Ty jsou totiž nejlépe manipulovatelné, protože jejich nositel už na tom zapracoval.

Popírání konspiračních teorií je založeno na víře v jejich neexistenci stejně, jako víra v konspirační teorie samotné. Málokdy máme dostatek informací k jejich popření nebo potvrzení. Proto jsou to teorie. I vědecké, případně kritické myšlení, je na nejistotě platnosti založeno. Existuje ještě jedna metoda tzv Occamova břitva, která vše oseká na základní informační bloky, s vynecháním argumentace. Ještě silnější pomůcku vyjadřuje věta: „Sledujte cestu peněz“.

 Nejsilnější zbraní  je latinské „Cui bono?“ (Komu to slouží?), neboť motivací nemusí být jen peníze, ale v důsledku vždy zdroje potravin, hmotných prostředků a energie. Energie myšlenky přetavená do zisku a převahy nad lidmi a územím. Nijak se to neliší od pravěkého střetu dvou tlup o kus pralesa. Poučme se z historického procesu šíření německého národa. „Drang nach Osten“ Stále trvá, Teď si ještě přizval Francouze. Napoleon s Hitlerem se drží za ruce. Máme před sebou zatím největšího soupeře a volbu mezi obranou národního státu nebo asimilací.

 

PS:

Zklamání jsem se dočkal kdysi, při svých státnicích. Místo očekávaného prokázání analytických a syntetických schopností jsme se dočkali opakovaného zkoušení ze znalostí 1-5 ročníku. Kdo si schoval sešity, měl zkoušky v kapse. Politický chléb a hry jsou příčinou podobného zklamání z diskuze kandidátů na presidenta. Točila se kolem témat příslušejících exekutivě a osočování ze lží a nesplněných slibů. Asi bych chtěl moc, žádaje střet idejí a odhad budoucího vývoje. Plebs si žádá emoce.

(Nejsem si z debat jist, zda i Zeman reflektuje neblahý vývoj mezinárodních vztahů. Poslední takový rozbor, který přesahoval domácí rybník, pochází kupodivu z pera JUDr. Kláry Samkové, v druhé  půlce hodnocení první prezidentské debaty. Jenže ta už také dlouho nepatří do mainstreamu. Cokoliv z alternativy, co zavání Ruskem nebo přeje sluchu tezím o národním státě je přijímáno obecně jako čirý fašismus  a zašlapáno v ČR do tak hluboké ilegality, že to má mizivou čtenost.)

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Na-to-nikdy-nezapomenu-Klara-Samkova-popsala-jak-vcera-byla-osobne-na-debate-Zemana-a-Drahose-A-ma-k-vam-vaznou-vyzvu-521465

 

Autor: Daniel Řehák | pátek 26.1.2018 11:07 | karma článku: 14,50 | přečteno: 464x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

Rouška je symbolem doby. Všichni už alespoň jednou slyšeli názor, že dlouhodobě nošená rouška nebo respirátor je zdraví nebezpečná

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10 | Přečteno: 360x | Diskuse| Společnost

Daniel Řehák

Národní nebo nadnárodní ekonomika?

Letmé setkání se zaměstnancem v automobilovém průmyslu mi přineslo pár kusých informací o očekávání a vývoji výroby a prodeje v této, pro ČR klíčové branži, z nichž lze vyvodit některé asociace a závěry.

18.6.2020 v 20:01 | Karma: 13,03 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ekonomika

Daniel Řehák

EU za každou cenu

V roce 2003 jsem v referendu volil EU. Ve skutečnosti jsem volil vlastní iluzi. Představa, že EU do ČR přinese prosperitu a zmírnění ekonomické nerovnováhy, byla velkým omylem mnoha českých občanů.

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18 | Přečteno: 885x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Osmašedesátý

Probuzen v 5 ráno otcem, sledoval jsem nekonečný proud tanků a zásobovacích náklaďáků přijíždějících po Ústecké hlavní třídě z někdejší NDR. Bylo to 5 dní poté, co jsme se vrátili z cesty po severní Evropě.

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49 | Přečteno: 367x | Diskuse| Srpen 1968

Daniel Řehák

Nevěřím.

Francii pro jejich zradu spojenecké smlouvy ČSR, i za to, že jí k tomu Velké Británie tenkrát pomohla. Nevěřím Německu, za podvodný důvod k rozpoutání 2.světové války.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90 | Přečteno: 1734x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe