Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vize pro Evropu

Co může spasit Evropu?  Nejsou to zámořští spojenci, nejsou to imigranti, není to automatizace a nejsou to válečné ambice. 

Může to být jedině idea, která přiměje rodiny evropských států a národů vychovávat více dětí než dvě, aby byly ochotny některé obětovat k obraně celku, za který stojí umřít.

Evropa se nachází v krizi identity, kdy část obyvatelstva touží po prosperitě ničím neregulovaného trhu a část po sociálních jistotách bez zbytečného sebeobětování a obě skupiny potřebují pocit perspektivy, finanční stability a velmocenského zajištění.   Obyvatelé Evropy tak lavírují mezi iluzemi o USA a iluzemi o Rusku. Oba koncepty jsou bezzubé a demotivační.

Potenciál Evropy k vytváření motivačních doktrín měl v minulosti pouze národní charakter a vždy byl, za vydatné podpory Anglie a USA i ostatními evropskými národy, eliminován. Šlo o Napoleonem šířenou myšlenku svobody rovnosti a bratrství, o národně omezené sociální inženýrství Hitlera a Mussoliniho i Leninovy vize beztřídního státu. Všechna tato motivační hnutí se nakonec zvrhla v pokusy o celoevropskou dominanci násilným obsazováním.

V nově se rodících globalizačních procesech se ukazuje, že USA je věrolomný spojenec, který rozeštvává nejen národy Evropy a Velká Británie je jejich  trojský kůň.  

Historie zasahování USA do záležitostí Evropy má jen zdánlivě pozitivní charakter. Příležitost, kterou poskytla první světová válka k rozbití Rakouska Uherska a Turecka, vedla k rozdrobení na státy střední a východní Evropy. Prosazování principu sebeurčení národů, vypadalo velmi ušlechtile, a možná bylo tak i myšleno.

Jenomže rok 1913 byl rokem, kdy USA ztratily finanční nezávislost a odevzdaly politickou svobodu z rukou občanské společnosti do soukromých rukou.   Slouží od té doby jako hlavní nástroj k prosazení konceptu exploatace trhů (států) prostřednictvím dolaru a volného trhu, USA podpořily ekonomické Intervence v případě potřeby i intervencemi vojenskými a pasovaly se do role světového četníka.

Evropa zdánlivě tvoří euroamerický monolit.  Motorem pokusů o sjednocenou Evropu je angloamerická finanční oligarchie. Jejím motivem není upřímná touha po silném celku. Ve skutečnosti je v procesu globalizace jejím cílem Evropa oslabená a vojensky bezmocná, případně řízená USA skrze NATO, jehož poslání je jen zdánlivě obranné.

Evropské společenství nedává v současné podobě naději, že bude národnostně a sociálně spravedlivé, že dokáže nabídnout všem Evropanům politický prostor, se kterým by se mohli ztotožnit. Za uměle vytvořeným, zregulovaným, multikulturním, korektním a pseudodemokratickým projektem se schovává snaha, vytvořit bezmocnou kolonii v rukách USA.

Německo jediné může být sjednocujícím státem, kolem něhož se může Evropa semknout a stát silnou, Francie by měla tuto skutečnost uznat a přijmout. Británie se pak musí rozhodnout. Polsko je nadějí evropských ozbrojených sil.  Jižní státy Evropy budou vždy rizikovou oblastí k pronikání budoucího nepřítele a nejspíš i budoucím bojištěm. Rusko je přirozený spojenec Evropy.

Všichni víme, že Německo má dnes v Evropě nejvyšší ekonomický a integrační potenciál. Zostuzené nacistickou minulostí stále hledá své místo. V dnešní situaci netřeba čekat na Německo až si svou vinu odčiní. Duchovní integraci Evropy může podnítit silný jedinec libovolného Evropského národa, který bude umět správně pojmenovat naši frustraci.

Celá historie lidstva je jen boj o zdroje a my jsme na světové mapě jen jeden ze zdrojů. Jako potenciální kořist se musíme bránit. Abychom se mohli bránit, musíme být silní a samostatní. Nějaké smlouvy a dohody jsou dobré jen k tomu, abychom předešli katastrofickým konfliktům a pokud máme být v dodržování smluv úspěšní, musí za nesplnění závazků hrozit sankce. Jinak je smlouva k ničemu.

Aby sankce mohla být účinná, zase musíme být silní a samostatní. ČR samostatná a silná být nemůže, a tak je logickým vyústěním našeho konání, být součástí EU. Máme-li být její součástí, musíme se podílet na její podobě. Takové, která nám bude vyhovovat. To můžeme a musíme.

Vidím Evropu sjednocenou v jednom státním celku, aby se mohla stát silnou a mohla uzavřít rovnocenné dohody s Ruskem na samostatné politice Eurasie. Rusko bez Evropy skončí v područí Číny a Evropa bez Ruska jako kolonie USA.

P.S.:

20.8.16 Ejhle, myslel jsem si, že jsem učinil objev a objevil odkaz na nějakého pana Dolejšího s textem z doby těsně porevoluční,a tam to všechno je. http://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/literatura/Analyza_17_listopadu_1989.pdf

Autor: Daniel Řehák | čtvrtek 5.2.2015 17:52 | karma článku: 9,46 | přečteno: 374x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

Rouška je symbolem doby. Všichni už alespoň jednou slyšeli názor, že dlouhodobě nošená rouška nebo respirátor je zdraví nebezpečná

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10 | Přečteno: 360x | Diskuse| Společnost

Daniel Řehák

Národní nebo nadnárodní ekonomika?

Letmé setkání se zaměstnancem v automobilovém průmyslu mi přineslo pár kusých informací o očekávání a vývoji výroby a prodeje v této, pro ČR klíčové branži, z nichž lze vyvodit některé asociace a závěry.

18.6.2020 v 20:01 | Karma: 13,03 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ekonomika

Daniel Řehák

EU za každou cenu

V roce 2003 jsem v referendu volil EU. Ve skutečnosti jsem volil vlastní iluzi. Představa, že EU do ČR přinese prosperitu a zmírnění ekonomické nerovnováhy, byla velkým omylem mnoha českých občanů.

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18 | Přečteno: 885x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Osmašedesátý

Probuzen v 5 ráno otcem, sledoval jsem nekonečný proud tanků a zásobovacích náklaďáků přijíždějících po Ústecké hlavní třídě z někdejší NDR. Bylo to 5 dní poté, co jsme se vrátili z cesty po severní Evropě.

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49 | Přečteno: 367x | Diskuse| Srpen 1968

Daniel Řehák

Nevěřím.

Francii pro jejich zradu spojenecké smlouvy ČSR, i za to, že jí k tomu Velké Británie tenkrát pomohla. Nevěřím Německu, za podvodný důvod k rozpoutání 2.světové války.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90 | Přečteno: 1734x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe