Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47o54s68e72f 64P59o56t12r

13. 9. 2014 20:35

Tvrdí se, že Češi jsou nejvíce ateistický národ.

Na první pohled to tak vypadá, ale při bližším průzkumu zjistíme, že jsou vysoce  věřící. Marxisticko-leninský náboženský systém se snažil tvrdou diktaturou  vymýt lidem  mozky (eufemisticky tomu říkali změna společenského vědomí).  To se jim podařilo v případě tradičních náboženství, ovšem člověk jako bytost duchovní (a chování lidí to potvrzuje) musí něčemu věřit.

A tak většina národa věří na ezoteriku, horoskopy, magii, mimozemšťany, hádání z karet, převtělování..... Viz celý jeden televizní program se zabývá léčením na dálku, čišťení karmy, posílení energetického obalu ....

 V poslední době úrodu sklízí Prima ZOOM, lidé vážně věří třeba, že mimozemšťané chytili opici , vnesli do ní jejich vyspělé geny a tak vznikl člověk, jak se uvádí v  jednom pořadu  ZOOM. Prima asi také vaří jen z vody a na normální pořady nemá peníze, tak kupuje takové zhůvěřilosti, bohužel lidé tomu věří. 

Výše vedený článek,  i s  uvažováním pana Duška se neodchyluje od všeobecného trendu české společnosti, včetě víry v evoluci.

0 0
možnosti

P25e54t55r 70S47k56á29c96e43l

12. 9. 2014 22:57

<Náboženské, ekonomické a politické předsudky, ovlivňují jednotlivce, i když má „zdravý rozum“. >

Za ten "zdravý rozum" jsem dal karmu. K uvedené větě - místo spojky "i když" bych dal "protože mají". Logicky kdo disponuje zdravým rozumem, není ovlivnitelný žádnými předsudky. Podobně jako pan Petr Hannig, více jak 12 roků, viz http://www.stranazdravehorozumu.cz

0 0
možnosti

Hezký článek. Svět od nepaměti měníme a tvoříme myšlenkami, dobrými i zlými.

1 0
možnosti

P48e70t93r 87S66k45á21c33e75l

12. 9. 2014 23:02

Souhlas. Pokud chceme tvořit svět k dobrému, tedy měnit ho v lepší, bude nutné mít na zřeteli tohle:

„Zlo neexistuje, pane. Zlo je jen nepřítomnostdobra, tedy Boha.  Zlo je výsledeknepřítomnosti lásky v srdci člověka. Zlo přichází tak, jako když přichází tma,nebo chlad - tedy v nepřítomnosti světla, tepla a lásky. » Albert Einstein,oponující svému profesorovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe