Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Tento postup ministerstva je hájen tím, že právo a matematické poučky (možná přesnější by bylo říct základní pravidla pro počty na úrovni mateřské školky) nemají nic společného se zákonem.  Mlhavě si vzpomínám na důkaz sporem. Tedy dlužím sto Kč. V první splátce jsem zaplatil 1Kč ve druhé  0,50 Kč. Tím považuji  můj dluh za uhrazený Lituji, ale matematické formule nemjí nic společného se zákonem a neznám žádný zákon, který by říkal , že 1+0,50 se nerovná 100..

0 0
možnosti
Foto

To je ae hloupost, že? To se snažíte aplikovat pravidlo: "C není zakázáno, je v demokracii povoleno", ale ohýbat matematiku není dovoleno ani v demokracii.

0 0
možnosti
DM

Vážený pane kolego,

ale matematici se ozvali! Tedy přinejmenším jeden z nich – totiž já. A ne zrovna vybíravým způsobem - přečtěte si:

http://martisek.blog.idnes.cz/c/305919/Pitoreskni-porod-pristiho-prezidenta.html

A věřte, že nás blbost našich státních úředníků věru netěší – dělají nám totiž neskutečnou mezinárodní ostudu a dehonestují nejen sebe, ale i nás. Už se na nás třeba obracejí zahranční spolupracovníci, kteří chtějí od spolupráce couvnout, protože jsou překvapeni, že neumíme ani procenta. Pracně jim musíme vysvětlovat, že to neumějí jenom naši státní úředníci, kdežto my pořád ještě ano…

1 0
možnosti
LJ

Mne jímá hrůza, že podobní úředíci dávají konečnou podobu důchodové reformě, systému sociálních dávek, všelijakých subvencí...atd.

2 0
možnosti
Foto

Prosímvás, právě že ty chybovosti se sčítat MUSÍ, jinak by ty dva vzorky ztratily smysl a zcela by postačil jeden.

0 3
možnosti
JM

Není podstatné, kolik vzorků je a jak velkých, důležité je, aby výsledek u těch vzorků byl stejný (pokud možno), jako by zkontrolovali všech třena 80 tisíc.

Jediným smyslem je zjistit, jestli kandidát těch 50 tisíc má, či ne. Jestli je to sporné, tak je musí holt přepočítat všechny, když už si takové číslo vymysleli...

0 0
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe