Trump a Rusko

16. 08. 2016 12:45:48
Jestli Donalda Trumpa váleční štváči nezastřelí a nechají ho vyhrát volby, je možné, že celé napětí mezi USA a Ruskem, vyplývající z rétoriky současné administrativy USA, se vytratí, jako pára nad hrncem.

Donald je totiž obchodník. Bude s Ruskem kšeftovat. Ví, jak je důležité při obchodních jednáních nejprve ukazovat svaly, pak přijmout kompromis a nakonec zajistit dohodu, která na čas uspokojí obě strany.

První co udělá, bude kšeft o Ukrajině ve stylu: Já Kosovo - Ty Krym. Prodá Rusku Krym za Doněcko–Luhanské nárazníkové pásmo a možná se dočká i uznání Kosova z ruské strany. Utlumí projevy ukrajinských fašistů. Vypucuje obraz Ukrajiny jako demokratické nápadnice pro Západ.

Když bude šikovný, tak s tím sfoukne i obskurní Podněstří, jehož existence blokuje přijetí Moldávie do náruče NATO a potažmo EU a bude mít hned dva body k dobru.

Pokud se mu takto povede politicky ukotvit Ukrajinu, mohl by se pustit do Gruzínského problému. Gruzínci budou muset oplakat dávno ztracenou Abcházii, Trump to posvětí Rusku za politické přidružení Jižní Osetie do Gruzie. Donutí Gruzínce přemalovat starou mapu, kterou všude prezentují a uznat status quo.

Z Turecka vycouvá a odstěhuje si těch pár desítek atomových hlavic, aby z Turecka nevytvořil další jadernou velmoc. NATO jako nástroj amerických globalistu finančně přiškrtí a evropským členům nezbude, než zainvestovat do vlastní obrany.

Potom si s Putinem dají pusu, zruší embargo a začnou obchodovat. Donald se bude věnovat své zemi a možná ještě Latinské Americe. Vladimír upevní pozici diktátora a bude dále manipulovat s Bajdžány a Istány na svém zadním dvorku.

Že to bude znamenat potvrzení odchodu USA z pozice světového četníka, bude vadit hlavně „vrahům z Wall streetu“ a jejich loutkám. Měli to tak pěkně nalajnované a spěch hlavně v Evropě tomu jejich NWO moc nesvědčí. Ale oni si na nás zase něco vymyslí. Když jim nevyjde 3. světová, tak aspoň občanská válka. Nejdřív v Evropě a potom i v USA.

Autor: Daniel Řehák | úterý 16.8.2016 12:45 | karma článku: 28.61 | přečteno: 994x

Další články blogera

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

Rouška je symbolem doby. Všichni už alespoň jednou slyšeli názor, že dlouhodobě nošená rouška nebo respirátor je zdraví nebezpečná

13.9.2021 v 14:27 | Karma článku: 10.11 | Přečteno: 360 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 12.00 | Přečteno: 119 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 496 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 274 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1387

Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...